Wpływ środowiska naturalnego na zdrowie publiczne.
Dokonując zakupów w okazałym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezwykle kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – znacznie więcej na witrynie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, które mają zbawienny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Mimo to powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa często stosują takie triki, że dodają do pieczywa pospolitego, pszennego albo żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.
1. Kliknij
2. Strona
3. Subskrybuj
5. Metody